Site Sponsors & Vendors
Results 1 to 2 of 2

Thread: Nagging issue..or normal?

  1. #1
    VIP Member norm8332's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Near Buffalo, NY
    Posts
    2,592
    Post Thanks / Like

    Default Nagging issue..or normal?

    Hi all, I have this issue as shown in the video below. I usually drive in manual mode so I get more control out of the transmission. In the video I'm first in 5th gear then I drop it to 4th while WOT, then immediately to third. The issue is going from 5-4 there is a rev and even an unusual noise in the video ( I didn't notice it while driving). Do you think it's slipping? Or maybe overshooting the rev-match? It shifts quickly and smoothly from 4-3 without issue. It's just 5-4 that does this. Maybe the tune needs adjustment.

    I just thought I'd throw this out there to hopefully get some ideas. The trans behaves normally otherwise and the fluid looks fine. Thanks.

    08 G8 GT: MagnaCharger TVS MP1900 10psi, LS9 cam, 72# injectors, Roto-Fab CAI, SLP Headers, Corsa Catback, etc.
    My Garage

  2. #2
    Moderator, Retired -Ray-'s Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    20,369
    Post Thanks / Like

    Default

    I thunk the rpm that it down shifts could be adjusted a little. I would check the rpm to see when the tc unlocks.
    Rest in Peace Charlie!

    Sold


    Just a GT


    Quote Originally Posted by RichsGreyGT View Post
    this site is hardcore modding central.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •