Site Sponsors & Vendors
Results 1 to 3 of 3

Thread: traction control off at start up.

  1. #1
    Member Rubberman's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Evansville, Indiana
    Posts
    70
    Post Thanks / Like

    Default traction control off at start up.

    as soon as i start the G8 and it runs the tests it immediately shows traction control off on the screen. Pressing the button does nothing. scanning the computer shows no codes at all. any thoughts?

    i use to have an the code - P0161 which is the brake pedal sensor. when driving the brake light would go off after releasing the brake pedal unless i tugged up on the pedal. if i didn't catch and drove with the brake light on then traction control OFF would pop up on the screen and then give me the code C0161. but the past could days its automatically shows up after start up.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Default

    Did you ever figure this out? I got the same problem. Thanks

  3. #3
    Too many projects.
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    3,479
    Post Thanks / Like

    Default

    Is the ABS light on?

    I'm going with the typical broken wire in the sensor harness in the rear otherwise.
    2017 Chevy SS / OrangeBlast / A6/ Spare/ Roof - hers
    2016 Chevy SS / Jungle / M6 / Spare / Roof
    2013 Chevy Avalanche / Z71 / FGM / Roof
    2009 Pontiac G8 GXP / SBM / M6 / No Roof
    1988 Volvo 740 Turbo Wagon (modified)
    2009 Saab 9-3 Combi / 2.0T

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •