Site Sponsors & Vendors
Results 1 to 2 of 2

Thread: Nagging issue..or normal?

  1. #1
    VIP Member norm8332's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Near Buffalo, NY
    Posts
    2,592
    Post Thanks / Like

    Default Nagging issue..or normal?

    Hi all, I have this issue as shown in the video below. I usually drive in manual mode so I get more control out of the transmission. In the video I'm first in 5th gear then I drop it to 4th while WOT, then immediately to third. The issue is going from 5-4 there is a rev and even an unusual noise in the video ( I didn't notice it while driving). Do you think it's slipping? Or maybe overshooting the rev-match? It shifts quickly and smoothly from 4-3 without issue. It's just 5-4 that does this. Maybe the tune needs adjustment.

    I just thought I'd throw this out there to hopefully get some ideas. The trans behaves normally otherwise and the fluid looks fine. Thanks.

    08 G8 GT: MagnaCharger TVS MP1900 10psi, LS9 cam, 72# injectors, Roto-Fab CAI, SLP Headers, Corsa Catback, etc.
    My Garage

  2. #2
    Moderator, Retired -Ray-'s Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    20,379
    Post Thanks / Like

    Default

    I thunk the rpm that it down shifts could be adjusted a little. I would check the rpm to see when the tc unlocks.
    Rest in Peace Charlie!

    BMR, Brembo, Circle D, Comp Cams, Crazy Paul's Holden parts,
    Gforce axles, GRRRR8.net SS bolt kit and heater hoses, LandSpeed Development,
    Livernois, Lunati, Pedders, White auto media
    Under more construction.


    Just a GT


    Quote Originally Posted by RichsGreyGT View Post
    this site is hardcore modding central.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •