Site Sponsors & Vendors
Results 1 to 6 of 6

Thread: 2009 pontiac g8 snapping noise

  1. #1
    Junior Member ajenkins09g8gt's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    New Brunswick, canada
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Default 2009 pontiac g8 snapping noise

    I recently bought a 09 g8 and this week i can hear a snapping noise when i turn the wheel all the way to the left and right. has anyone had this problem? here is a video
    http://youtu.be/rLqACXD4TB4

  2. #2
    Addicted Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    898
    Post Thanks / Like

    Default

    check your strut bushings and bearings

  3. Thanks ajenkins09g8gt thanked for this post
  4. #3
    Junior Member ajenkins09g8gt's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    New Brunswick, canada
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Default

    Sorry, i should have mentioned that iv checked the strut mounts and tie-rods and lower control arms and everything seems tight i even checked the bolt on the steering knuckle. the noise seems to be coming from the center of the car under the motor, could the rack be causing that noise?

  5. #4
    Addicted Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    898
    Post Thanks / Like

    Default

    you need to put the car on the loft and have someone under the car check to see and hear where the nose is coming from

  6. #5
    VIP Member BuildItYourSelf's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    merca!!!
    Posts
    1,381
    Post Thanks / Like

    Default

    Probably the rack. There is one bushing on the passenger side I believe and it could be loose or worn.
    Definitely get someone to look and someone to turn the wheel. It might not happen with no load on the car so if you can find a pit that would be best.
    Good luck.
    2008 GT-M. PBM, #885

  7. Thanks ajenkins09g8gt thanked for this post
  8. #6
    Junior Member ajenkins09g8gt's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    New Brunswick, canada
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Default

    well i found out that it was the two bolt's on the driver side was a little loose. tighten them up and no more noise. thanks for the advice guys.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •