Site Sponsors & Vendors
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Alarm going off randomly...any ideas?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Port Jeff Ny
    Posts
    93
    Post Thanks / Like

    Default Alarm going off randomly...any ideas?

    After turning off and locking vehicle, the vehicle alarm will sound off randomly as the title states. Any ideas as to why this is happening? everything else works perfectly.
    Show
    V6 Tails / Camaro SS Wheels w/ Nitto NT555 Tires / Camaro SS Brake Kit / GXP Diffuser & GXP Bumper Conversion

    Handling
    Pedders GSR Struts w/ Pedders Sport Springs
    BMR Fabrication Full Bushing Kit / BMR Front and Rear Sway Bars / BMR Tunnel Brace / BMR Subframe Connectors / BMR Strut Bearing
    Spohn Lower Control Arms w Del Sphere Pivots / Spohn Toe Rods w Del Sphere Pivots / Spohn Trailing Arms w Del Sphere Pivots / Spohn Sway Bar End links

    Sound
    Cowon S9 32gB/ Zapco Ck 16.2 Competition Components / Audison Lrx5.1K / Arc Audio 8" woofers x 2 / JBL MS8 / Wiring by KnuConceptz

    Custom Fiberglass Sub Box by NDM FOR SALE
    AudioControl DQL8 FOR SALE

  2. #2
    pissing'n wind = wet face stryker g8gt's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    G'ville, SC
    Posts
    834
    Post Thanks / Like

    Default

    possible low battery in remote??


    V8 Muscle



    Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.

  3. #3
    Junior Member MagneticSmoke's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    16
    Post Thanks / Like

    Default

    I'm currently having this same issue.

    Did you ever find a fix to the issue?

  4. #4
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Post Thanks / Like

    Default

    I'm having the same issue. Any ideas?

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Post Thanks / Like

    Default

    So the alarm will randomly go off for about 15-20 seconds, then it turns itself off. The remote start is also no longer working. I've checked to make sure all 4 doors, hood and trunk are completely shut. I've tried the remote start with both remotes. Lock/unlock work fine. The parking lights blip like it should just before starting, but it just never attempts to start. Anyone have any ideas as to what could be wrong?

  6. #6
    VIP Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Monroe. OH
    Posts
    3,391
    Post Thanks / Like

    Default

    Hood shut sensor?

    Rotohack 102 intake - 102 MAF - TPIS 102 TB - TVS1900 ported & plated w 8 rib 2.5" front + OD rear
    RCR ported heads - RCR Lunati 219/231 113+1 - LSA Crank - Molnar rods - Racetec pistons
    Kooks 1 7/8 LT - Solo 3" CB - 3.27 diff w WaveTrac MT DRs + M&H FRs on Weld RT-S
    CTS-V fuel w Vaporworx - FAST 85s - Alkycontrol meth M15 + M10 - RCR tune
    Old 10.09@138.8 1.51 60'
    New ?@? 716 rwhp 652 rwtq

  7. Likes STL_G8GT liked this post
  8. #7
    Moderator, Retired -Ray-'s Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    20,179
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by TooManyHobbies View Post
    Hood shut sensor?
    That would be my guess. Check engine light on?
    Rest in Peace Charlie!

    BMR, Brembo, Circle D, Comp Cams, Crazy Paul's Holden parts,
    Gforce axles, GRRRR8.net SS bolt kit and heater hoses, LandSpeed Development,
    Livernois, Lunati, Pedders, White auto media
    Under more construction.


    Just a GT


    Quote Originally Posted by RichsGreyGT View Post
    this site is hardcore modding central.

  9. #8
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Post Thanks / Like

    Default

    Check engine light is not on. The alarm started going off randomly a couple months ago. The remote start only stopped working a week or so ago. I'm outside of my warranty and am hoping to avoid any expensive diagnostic trips to a dealer / repair place if this may be something simple. Any help on what to look for would be much appreciated.

  10. #9
    Beyond Help Napalm's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Memphis TN
    Posts
    1,344
    Post Thanks / Like

    Default

    same here - very very common with age.

    either the sensor is broken - minor cost, or the hood stops need adjusting to reset the switch depth.

    However - IIRC - if the hood switch shows open, when the alarm goes off - isn't there a DIC message Alarm activated Hood?

    I know my GTO did that.
    If Guns Kill people, then Spoons Cause Diabetes

  11. #10
    Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    Post Thanks / Like

    Default

    I'm not sure if there is a DIC message or not, as when the alarm is activated, it turns itself off within about 20 seconds or so. I usually don't get to my key fob in time to turn it off, let alone get inside the car to see anything. I've just stopped locking my car for the time being (no real concerns with where I work / live), but it would be nice to have the remote start work again before winter hits.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •